sâmbătă, 15 februarie 2014

Ceaiul verde

Cu toții bem ceai verde deoarece acum îl găsim în orice magazin. El este cultivat în Asia, iar propietățile lui sunt cunoscute de mii de ani. Cultivarea și prelucrarea ceaiului presupune procedee complicate și de durată. Astfel după culegere frunzele sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate, pentru a împiedica procesul de fermentație.
Culturi de ceai:
































Procesul tehnologic:




Servirea tradiţională a ceaiului:

Surse:

Un comentariu:

  1. Ceaiul verde este cu siguranță pe primul loc, urmat de cel negru. Îl beau de mult timp și îl ador. Recomand tuturor ceaiul meu preferat, cel de la Basilur. Tot de la ei e și un ceai care a fost semi-fermentat cu aburi de lapte, ceea ce mi se pare extrem de interesant. Au o varietate de ceaiuri (verzi și negre) cu tot felul de ingrediente, în cutii de colecție. Este excepțional, după părerea mea cel mai bun de pe piață.
    Mă bucur mult că ai scris despre ceai verde, care este și foarte sănătos, conținând antioxidanți.

    RăspundețiȘtergere